Cellulose to amade of many a polypeptide monomers b carbohyd

Cellulose to a_____made of many____. a. polypeptide... monomers b. carbohydrate...fatty acids c. polymer...glucose molecules d. protein...amino acids e. lipid...triglycerides In a hydrolysis reaction, ____, and in this process water is____. a. a polymer breaks up lo form monomers... consumed b. a monomer breaks up to form polymers...produced c. monomers are assembled to produce a polymer...consumed d. monomers are assembled to produce a polymer...produced e. a polymer breaks up to form monomers...produced The four main categories of mean molecules in a cell are a. proteins, DNA, RNA, and steroids. b. monosaccharides, lipids, polysaccharides, and proteins. c. Proteins, nucleic acids, carbohydrates, and lipids. d. nucleic acids, carbohydrates, monosaccharides, and proteins. e. RNA, DNA, proteins, and carbohydrates. The characteristic that all lipids have in common is a. they are all made of fatty adds and glycerol. b. they all contain nitrogen. c. none of them to very high in energy content. d. they are all acidic when mixed with water. e. none of them dissolves in water. A flower\'s color is determined by the genetic instructions in its a. proteins b. lipids c. carbohydrates d. nucleic adds e. all of the above The most concentrated source of stored energy is a molecule of a. DNA. b. cellulose. c. fat. d. protein. e. glucose In some places a protein molecule may twist or fold back on itself. This is called______and the coils or folds are held in place by____. s. tertiary structure...hydrogen bonds b. primary structure...covalent bonds c. secondary structure...peptide bonds d. tertiary structure...covalent bonds e. secondary structure...hydrogen bonds A hydrophobic amino acid R group would be found where in a protein? a. forming a peptide bond with the next amino add in the chain b. on the outside of the folded chain, in the water c. on the inside of the folded chain, away from water d. forming hydrogen bonds with other R groups e. only at one end of a protein chain The overall three-dimensional shape of a polypeptide to called the a. double helix. b. primary structure. c. secondary structure. d. tertiary structure. e. quaternary structure. How many different kinds of protein molecules are there in a typical cell? a. four b. twenty c. about a hundred d. thousands e. billions Estrogen, cholesterol, and other steroids are examples of a. polysaccharides. b. lipids. c. polypeptides. d. triglycerides. e. nucleic adds. The \"building blocks\" of nucleic add molecules are called a. polysaccharides. b. amino adds. c. fatty acids. d. nucleotides. e. DNA and RNA.

Solution

1.Cellulose is a polymer made up of many glucose molecules.

Ans.(c)polymer ----glucose molecules

2.In a hydrolysis reaction__________and in this process water is ________

Ans.(a)polymer breaks up to form monomers ,consumed

3.The four main categories of macromolecules in a cell are-

Ans.(c) Proteins,nucleic acids,carbohydrates and lipids.

4.The characteristic all lipids have in common is -

Ans.(e) none of them dissolves in water

6.The most concentrated source of stored energy is a molecule of-

Ans.(c) Fat

7.Ans.(e) Secondary structure --hydrogen bonds

9.The overall three dimensional shape of a polypeptide is called the-

Ans.(d)Tertiary structure

11.Estrogen,cholesterol and other steroids are examples of -

Ans.(b)Lipids

12.the building blocks of nucleic acid moleclues are called-

Ans.(d) nucleotides

 Cellulose to a_____made of many____. a. polypeptide... monomers b. carbohydrate...fatty acids c. polymer...glucose molecules d. protein...amino acids e. lipid.

Get Help Now

Submit a Take Down Notice

Tutor
Tutor: Dr Jack
Most rated tutor on our site