Question 1 Not yet answered Points out of 100 Flag question

Question 1

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Assuming two\'s complement representation and 8 bits, give the binary for -3.

Answer:

Question 2

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Assuming two\'s complement representation and 4 bits, give the binary for -3.

Answer:

Question 3

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

What is the fewest number of bits needed to represent the value -3 in two\'s complement? In other words, if you could create arbitrary length ints (17 bits, 5 bits, etc.) what is the smallest length that you could use that would still support the representation of -3?

Answer:

Question 4

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

What is the output of the following C code?
int x = 0x000000ff;
x = (signed char) x;
printf(\"%d\ \", x);

Answer:

Question 5

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Recall that a negative (positive) overflow occurs when an arithmetic computation produces a large negative (positive) result that can not be stored in the number of bits allotted.
The sum of the 8-bit two\'s complement numbers 0111 0011 and 1011 0000 results in

Select one:

a. 0010 0011 and a negative overflow

b. 0010 0011 and no overflow

c. 0000 0011 and a negative overflow

d. 1111 0011 and no overflow

e. 0000 0011 and no overflow

f. 0010 0011 and a positive overflow

Question 6

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Recall that a negative (positive) overflow occurs when an arithmetic computation produces a large negative (positive) result that can not be stored in the number of bits allotted.
The sum of the 8-bit two\'s complement numbers 1100 1101 and 1000 0111 results in

Select one:

a. 0101 0101 and a negative overflow

b. 0101 0100 and no overflow

c. 0101 0100 and a positive overflow

d. 0101 0100 and a negative overflow

e. 0111 0101 and a negative overflow

f. 0111 0101 and no overflow

Question 7

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Recall that a negative (positive) overflow occurs when an arithmetic computation produces a large negative (positive) result that can not be stored in the number of bits allotted.
Assume the two numbers below are 8-bit two\'s complement.
The result of 0111 1101 minus 1011 1101 is:

Select one:

a. 1100 0000 and a negative overflow

b. 1100 0000 and a positive overflow

c. 0100 0000 and a positive overflow

d. 0101 0101 and a negative overflow

e. 0100 0000 and no overflow

f. 0100 0001 and a negative overflow

Question 8

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Recall that a negative (positive) overflow occurs when an arithmetic computation produces a large negative (positive) result that can not be stored in the number of bits allotted.
Assume the two numbers below are 8-bit two\'s complement.
The result of 0111 1101 minus 0011 1101 is:

Select one:

a. 1100 0000 and a negative overflow

b. 0100 0001 and a negative overflow

c. 1100 0000 and a positive overflow

d. 0100 0000 and no overflow

e. 0100 0000 and a positive overflow

f. 0101 0101 and a negative overflow

Question 9

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

Given the following computation:

result = B - A;

and that signB, signA, and signR are equal to the signs of B, A, and result respectively (either 0 or 1), which of the following statements expresses how to determine whether the subtraction caused an overflow?

Select one:

a. (signB != signR)

b. ((signA != signB) && (signB != signR))

c. (signA != signR)

d. ((signA == signB) && (signB != signR))

e. ((signA == signB) && (signB == signR))

f. ((signA != signB) && (signB == signR))

Question 10

Not yet answered

Points out of 6.00

Flag question

Question text

Assuming that result and ux are unsigned ints, select the C statement that computes the same result as the given C statement.

Question 11

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

X represents an 8 bit signed value that is shifted right (arithmetically) by K bits. According to the discussion in the book, this will sometimes produce the value equivalent to X/(2K), but sometimes not. For the X and K values below, answer YES if this does produce X/(2k) or NO if it does not.
X = 0001 1001, K = 1

Answer:

Question 12

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

X represents an 8 bit signed value that is shifted right (arithmetically) by K bits. According to the discussion in the book, this will sometimes produce the value equivalent to X/(2K), but sometimes not. For the X and K values below, answer YES if this does produce X/(2k) or NO if it does not.
X = 1101 1001, K = 1

Answer:

Question 13

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

X represents an 8 bit signed value that is shifted right (arithmetically) by K bits. According to the discussion in the book, this will sometimes produce the value equivalent to X/(2K), but sometimes not. For the X and K values below, answer YES if this does produce X/(2k) or NO if it does not.
X = 1101 1100, K = 2

Answer:

Question 14

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

X represents an 8 bit signed value that is shifted right (arithmetically) by K bits. According to the discussion in the book, this will sometimes produce the value equivalent to X/(2K), but sometimes not. For the X and K values below, answer YES if this does produce X/(2k) or NO if it does not.
X = 1101 1101, K = 3

Answer:

Question 15

Not yet answered

Points out of 1.00

Flag question

Question text

X represents an 8 bit signed value that is shifted right (arithmetically) by K bits. According to the discussion in the book, this will sometimes produce the value equivalent to X/(2K), but sometimes not. For the X and K values below, answer YES if this does produce X/(2k) or NO if it does not.
X = 1101 1000, K = 3

Answer:

result = (ux << 4) + (ux << 2); Answer 1Choose...result = ux * 32;result = ux / 32;result = ux * 20;result = ux * 45;result = 7 * ux / 4;result = (ux * 23) / 8;
result = ux << 5; Answer 2Choose...result = ux * 32;result = ux / 32;result = ux * 20;result = ux * 45;result = 7 * ux / 4;result = (ux * 23) / 8;
result = ((ux << 3) - ux) >> 2; Answer 3Choose...result = ux * 32;result = ux / 32;result = ux * 20;result = ux * 45;result = 7 * ux / 4;result = (ux * 23) / 8;
result = (ux << 5) + (ux << 3) + (ux << 2) + ux; Answer 4Choose...result = ux * 32;result = ux / 32;result = ux * 20;result = ux * 45;result = 7 * ux / 4;result = (ux * 23) / 8;
result = ux >> 5; Answer 5Choose...result = ux * 32;result = ux / 32;result = ux * 20;result = ux * 45;result = 7 * ux / 4;result = (ux * 23) / 8;
result = ((ux << 5) - (ux << 3) - ux) >> 3; Answer 6Choose...result = ux * 32;result = ux / 32;result = ux * 20;result = ux * 45;result = 7 * ux / 4;result = (ux * 23) / 8;

Solution

1. Assuming two\'s complement representation and 8 bits, give the binary for -3.
Answer:
00000011 <- 8 bit binary representation of 3
11111100 <- 1\'s complement of 3
+ 1 <- adding binary 1 to convert 1\'s complement of 2\'s complement
---------
11111101 <- 8 bit Binary of -3

2. Assuming two\'s complement representation and 4 bits, give the binary for -3.
Answer:
0011 <- 4 bit binary representation of 3
1100 <- 1\'s complement of 3
+ 1 <- adding binary 1 to convert 1\'s complement of 2\'s complement
---------
1101 <- 4 bit Binary of -3

3. What is the fewest number of bits needed to represent the value -3 in two\'s complement? In other words, if you could create arbitrary length ints (17 bits, 5 bits, etc.) what is the smallest length that you could use that would still support the representation of -3?
Answer:
Minimum 3 bit is required. Because minimum 2 bit is required to represent 3. we need one more bit to represent the -ve sign as sign bit.

4. What is the output of the following C code?
int x = 0x000000ff;
x = (signed char) x;
printf(\"%d\ \", x);
Answer:
It would print -1
0x000000ff is a hexadecimal number which is equivalant to decimal 255
So, at the first line value of the x is 255
In next line x is assigned by x as signed char. As the range of signed char is -128 to 127 but we are trying to convert a value out of it\'s range a gurbage value -1 is assigned to x

5. Recall that a negative (positive) overflow occurs when an arithmetic computation produces a large negative (positive) result that can not be stored in the number of bits allotted.
The sum of the 8-bit two\'s complement numbers 0111 0011 and 1011 0000 results in
Answer:
a. 0010 0011 and a negative overflow
Because if we add two 2\'s complement number we get
10110000
01110011
---------
100100011

We can see that we are getting a 9 bit result by adding two 8 bit binary. So 1 bit is overflowed. As the overflowed bit(9th bit) is 1 it signifies the number is a negetive number.

6. Recall that a negative (positive) overflow occurs when an arithmetic computation produces a large negative (positive) result that can not be stored in the number of bits allotted.
The sum of the 8-bit two\'s complement numbers 11001101 and 10000111 results in
Answer:
d. 0101 0100 and a negative overflow

Because if we add two 2\'s complement number we get
11001101
10000111
---------
101010100

We can see that we are getting a 9 bit result by adding two 8 bit binary. So 1 bit is overflowed. As the overflowed bit(9th bit) is 1 it signifies the number is a negetive number.


7. Recall that a negative (positive) overflow occurs when an arithmetic computation produces a large negative (positive) result that can not be stored in the number of bits allotted.
Assume the two numbers below are 8-bit two\'s complement.
The result of 01111101 minus 10111101 is:

Answer:
e. 0100 0000 and no overflow
Because if we add two 2\'s complement number we get
11001101
- 10000111
----------
1000000

We can see that we are getting a 7 bit result by substructing two 8 bit binary. So there is no overflow.


8. Recall that a negative (positive) overflow occurs when an arithmetic computation produces a large negative (positive) result that can not be stored in the number of bits allotted.
Assume the two numbers below are 8-bit two\'s complement.
The result of 01111101 minus 00111101 is:
Answer:
d. 0100 0000 and no overflow
Because if we add two 2\'s complement number we get
01111101
- 00111101
----------
1000000

We can see that we are getting a 7 bit result by substructing two 8 bit binary. So there is no overflow.


9. Given the following computation:
result = B - A;
and that signB, signA, and signR are equal to the signs of B, A, and result respectively (either 0 or 1), which of the following statements expresses how to determine whether the subtraction caused an overflow?
Answer:
b. ((signA != signB) && (signB != signR))

Question 1 Not yet answered Points out of 1.00 Flag question Question text Assuming two\'s complement representation and 8 bits, give the binary for -3. Answer:
Question 1 Not yet answered Points out of 1.00 Flag question Question text Assuming two\'s complement representation and 8 bits, give the binary for -3. Answer:
Question 1 Not yet answered Points out of 1.00 Flag question Question text Assuming two\'s complement representation and 8 bits, give the binary for -3. Answer:
Question 1 Not yet answered Points out of 1.00 Flag question Question text Assuming two\'s complement representation and 8 bits, give the binary for -3. Answer:
Question 1 Not yet answered Points out of 1.00 Flag question Question text Assuming two\'s complement representation and 8 bits, give the binary for -3. Answer:
Question 1 Not yet answered Points out of 1.00 Flag question Question text Assuming two\'s complement representation and 8 bits, give the binary for -3. Answer:
Question 1 Not yet answered Points out of 1.00 Flag question Question text Assuming two\'s complement representation and 8 bits, give the binary for -3. Answer:

Get Help Now

Submit a Take Down Notice

Tutor
Tutor: Dr Jack
Most rated tutor on our site