1 convert the following while loop to for loop int count 0

/*1. convert the following while loop to for loop
       int count = 0;
               while (count <50)
               {
                   System.out.println(\"count is\" + count);
                   count++;
               }
       */
       /* 2. convert the following for loop to a while loop
       * for (int x = 50; x>0;x--)
       * {
       * System.out.println(x +\"seconds to go.\");
       * }
         
       3. Write an input validation loop that ask the ask the user to enter a number in the range of 1 through 4.
       6. write the header of a method named mymethod that takes String and an integer as argument, and it returns a double
       7. Given the method definition below write a statementt that calls the the method, passes the vale 4 to the method and assigns its returns value to a variable named result.
       public static int cube (int num)
       {
       retun num *num*num
       }
       9. declare a one-dimensional array of strings and initialize the first element of the array with your first name, and element with your last name.
       10. Declare a two dimensional array of double called myArray consisting of 3 rows and 2 columns
       11. write a statemnet to assign the value 2.5 to the element of myArray two- dimensional array located in the third row and second column.

Solution

1. convert the following while loop to for loop
int count = 0;
while (count <50)
{
System.out.println(\"count is\" + count);
count++;
}
*/

Answer:
for(int count= 0; count<50;count++)
{
System.out.println(\"count is\" + count);
}  
      

2. convert the following for loop to a while loop
* for (int x = 50; x>0;x--)
* {
* System.out.println(x +\"seconds to go.\");
* }

Answer:
       int x = 50;
while (x > 0)
{
System.out.println(x +\"seconds to go.\");
x--;
}
              
3. Write an input validation loop that ask the ask the user to enter a number in the range of 1 through 4.

Answer:
Scanner sc=new Scanner(System.in);
System.out.println(\"Enter a number in the range of 1 through 4: \");
int number = sc.nextInt();
// Validating the input using loop.
while (number < 1 || number > 4)
{
System.out.println(\"Entered number is a invalid number.\");               
}

6. write the header of a method named mymethod that takes String and an integer as argument, and it returns a double

Answer: public static double mymethod(String str,int n);

7. Given the method definition below write a statementt that calls the the method, passes the vale 4 to the method and assigns its returns value to a variable named result.
public static int cube (int num)
{
retun num *num*num
}
         
Answer:
int result=cube(4);         
      
9. declare a one-dimensional array of strings and initialize the first element of the array with your first name, and element with your last name.

Answer:
String[] array=new String[2];
array[0]=\"first name\";  
array[1]=\"second name\";         
     

10. Declare a two dimensional array of double called myArray consisting of 3 rows and 2 columns

Answer:
double[][] myArray=new double[3][2];

11. write a statemnet to assign the value 2.5 to the element of myArray two- dimensional array located in the third row and second column.     

Answer:
myArray[2][1]=2.5;


Note:In case of any doubt please ask the question,Thanks.

/*1. convert the following while loop to for loop int count = 0; while (count <50) { System.out.println(\
/*1. convert the following while loop to for loop int count = 0; while (count <50) { System.out.println(\

Get Help Now

Submit a Take Down Notice

Tutor
Tutor: Dr Jack
Most rated tutor on our site