PLEASE HELP ASAP Ill rate immediately But please label every
Solution
Step-1
Answer- A = 1.) Raw material required for 1st and 2nd quarter as per given question:-
i) As management required closing stock 10% equal to production of next quarter,but the information of production unit is missing and [opening stock is same required as current year requirement it means same as closing stock { hence we can conclude that opening & closing stock of 1st quarter is same}] hence there is equation given below:-
1st quarter == Production = Sales + Closing stock - opening stock
= 4000 + (10% of next quarter production) - (10% of next quarter production)
Production = 4000 units (Both closing & opening will deducted)
closing stock of 1st qtr. = 10% production of next quarter {as we above proof that (sales=production)}
= 10% of 6000 units
= 600 units
2nd quarter == Production = Sales + Closing stock - opening stock
= 6000 + 800 (10% of third qtr. sales) - 600 (as op. stock. 1st qtr. = cls. 1st qtr. stock)
= 6000 + 800 - 600
= 6200 units
ii) cost of direct material 1st qtr. as folows
production of 1st quarter = 4000 units
direct material = 7 pound per unitt @ $ 3 per pound
DM per unit = 7 * $ 3 = $ 21
DM cost = 4000 units * $ 21
DM cost = $ 84000
Answer- B = cost of material of 2nd quarter
= as above solved in answer-a that production of second quarter is 6200 units
= and cost of raw material per unit is $ 21 i.e. (7* $ 3)
= hence, cost of Material = 6200 * $ 21 = $ 130,200
Answer- C =
1. For the first quarter what is the expected direct labor cost?
solution = DL = 4 hrs. per unit @ $ 20 per labour hrs.
= production unit = 4000 units
= hence, Hours required for production = 4000 * 4 = 16000 hrs.
= Direct labour cost = 16000 hrs. * $ 20 = $ 320,000
2. For the first quarter what is the expected variable overhead cost?
solution = per unit variable overhead is as follows
= 6 machine hrs.per unit @ $ 5 per machine hrs.
= 6* $ 5 = $ 30 per unit
= production units 1 qtr. = 4000 units
= variable overhead cost = 4000 * $ 30 = $ 120000
3. For the first quarter what is the expected fixed overhead cost?
Solution= as fixed overhead cost will remain same ir-respective of productions unit
= therefore, fixed overhead cost = $ 303,000 for first quarter
4.For the first quarter what amount of fixed over head cost will be applied to production?
solution= full amount of $ 303,000 will applied to production because as given in the question, fixed overhead cost incurred quarter basis, therefore $ 303,000 will be applied.
and per unit fixed cost = $ 303,000 / 4000 = $ 75.75
5.For the first quarter what are the budgeted total sales in dollars?
solution= selling price = $ 250 per unit
= selling units = 4000 units
= total sales = 4000 * $ 250 = $ 1000,000
6.For the first quarter what is the budgeted cost of goods sold?
solution = cost of good sold include following amounts:-
= production units * (DM + DL + Variable overhaed + selling variable overhead)
= 4000 * ( 21 + 80 + 30 + 2 )
= 4000 * $ 133 = $ 532,000
7. For the first quarter what is the budgeted TOTAL selling and administrative costs?
solution= selling and admin. cost
= fixed + variable
= $ 120000 + ( 4000 units * $ 2 )
= $ 120000 + $ 8000
= $ 128,000
8. For the first quarter what is the budgeted net income?
solution = net income = sales - cost of good sold - fixed overhead
= $1000,000 ( as solve above) - $ 532,000 (as solve above) - ($120000 + $303000)
= $ 468000 - $ 423000
= $ 45000
9. What is the expected balance in dollars of the ending raw materials inventory at the end of the first quarter?
solution = closing stock of 1st qtr. = 600 units
= 600 * (DM per unit)
= 600 * (21 )
= 600* 21
= $ 12600
10. What is the expected balance in dollars of the ending finished goods inventory at the end of the first quarter?
solution = finished inventory include all production and selling variable cost
= 600 * (DM + DL + Variable overhead + selling variable cost) per unit
= 600 * (21 + 80 + 30 + 2)
= 600* 133
= $ 79800




