MCQs 1 In developing software programming is preceded by a s

MCQs

1) In developing software, programming is preceded by a set of activities called analysis that results in a ________ of the product.

A) design

B) conceptual model

C) planning

D) review

Answer:

Diff: 2      Page Ref: 54

2) ________ activity helps the transfer from conceptual modeling to physical modeling.

A) Design

B) Analysis

C) Planning

D) Architecture

Answer:

Diff: 2      Page Ref: 54

3) ________ helps participants in the development understand, communicate, and verify the features of the product.

A) Analysis

B) Modeling

C) Design

D) Review

Answer:

Diff: 2      Page Ref: 54

4) The assembly line was ________ that took shape in the military to cope with the exigencies of funding and the battlefield.

A) the methodology

B) Henry Ford\'s vision

C) the system

D) the military vision

Answer:

Diff: 3      Page Ref: 55

5) Methodology is a variable blend of two sources ________.

A) methods and models

B) generalization and abstraction

C) problems and solutions

D) techniques and resources

Answer:

Diff: 4      Page Ref: 55

6) Which of the following does NOT guide us in consciously doing something?

A) innovation

B) trial and error

C) experience

D) methodology

Answer:

Diff: 2      Page Ref: 56

7) ________ is the primary source behind the emergence of methodology.

A) Innovation

B) System development

C) Complexity

D) Object-orientation

Answer:

Diff: 3      Page Ref: 56

8) We need methodology not only for solving problems, but also for ________.

A) assuring quality

B) understanding the problem

C) managing the consequences of the solution

D) all of the above

Answer:

Diff: 4      Page Ref: 57

9) Which of the following is one of the reasons for using methodology for software production?

A) standardizing the development process

B) minimizing the development process

C) expediting the development process

D) none of the above

Answer:

Diff: 4      Page Ref: 62

10) Methodologies cover a set of activities for software development. Which of the following is NOT one of those activities?

A) gathering requirements

B) choosing programmers

C) feasibility study

D) domain analysis

Solution

1. A) design

2. D) Architecture

3. B) Modeling

4. B) Henry Ford\'s vision

5. A) methods and models

6. B) trial and error

7. B) System development

8. D) all of the above

9. A) standardizing the development process

10. B) choosing programmers

MCQs 1) In developing software, programming is preceded by a set of activities called analysis that results in a ________ of the product. A) design B) conceptua
MCQs 1) In developing software, programming is preceded by a set of activities called analysis that results in a ________ of the product. A) design B) conceptua
MCQs 1) In developing software, programming is preceded by a set of activities called analysis that results in a ________ of the product. A) design B) conceptua

Get Help Now

Submit a Take Down Notice

Tutor
Tutor: Dr Jack
Most rated tutor on our site